FUNDATIA "GHEORGHE URSU"
Gheorghe Ursu
"Cazul  Ursu"
Prima Pagina
 

Ipoteza senzationala in "cazul Ursu": Judecatorul "Doi s'un sfert"
Christian Levant - Evenimentul Zilei, 28 Mai 2002

Disidentul anticomunist Radu Filipescu spune ca un magistrat de la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti ar fi lucrat in serviciul secret al MI.
Prezent la simpozionul "Serviciile Comuniste de Securitate: Asumarea trecutului, la rascruce de drumuri?", presedintele GDS, fostul disident anticomunist Radu Filipescu, a facut o senzationala dezvaluire din culisele inca enigmaticului caz al disidentului Ursu, ucis in '85 in temnitele Securitatii. Filipescu (arestat si el in '83, '87 si '89 pentru lupta deschisa cu regimul Ceausescu) a vorbit despre faptul ca procesul "Ursu - jurnalul confiscat" este tergiversat si risca sa fie inchis din cauza ca un judecator implicat in acest caz ar fi lucrat pentru fosta "Doi s'un sfert" (actuala UM 0962, serviciul secret al MI - infintat in 1990 pe structura fostei Securitati a Municipiului Bucuresti).
Rugat sa faca publica identitatea acestui magistrat, Radu Filipescu a declarat ca nu poate dezvalui numele judecatorului fara acordul lui Andrei Ursu, fiul, din SUA, al disidentului ucis. Chiar si fara dezvaluirea numelui "magistratului "Doi s'un sfert"", in baza acestei ipoteze senzationale, serviciile secrete, MApN si Ministerul Justitiei ar trebui sa se autosesizeze si sa verifice afirmatia, destul de grava, facuta de Radu Filipescu in fata a numerosi invitati din Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia si alte tari din fostul lagar comunist