FUNDATIA "GHEORGHE URSU"

Evenimente ale anului 2014 si anterioare 

In acea disjungere, seful SPM de atunci, generalul Dan VOINEA, sublinia rolul decisiv al  securistilor in uciderea lui Gheorghe Ursu

"Cele de mai sus demonstreaza ca si dupa depunerea lui Ursu Gheorghe in arestul IGM cadre ale fostelor organe de securitate au continuat sa se ocupe de acesta. Probe in acest sens, in afara de cele sus-amintite, sunt si declaratiile martorilor CV, ISt, MGh, RV, CI, plut. Munteanu Ion, col Creanga Mihail, plt. Palamariu Florinel, Clita Marian, s.a. Martorii sus-amintiti au declarat ca motivul anchetei lui Ursu de catre ofiterii de securitate il constituia in continuare jurnalul sau in care facuse consemnari impotriva sotilor Ceausescu si despre relatiile cu prietenii din tara si strainatate ce aveau conceptii anticomuniste si modul cum a transmis scrisori la posturile de radio straine. Urmare a celor de mai sus Ursu Gheorghe Emil, in timpul detentiei, a fost supus unui regim dur, de exterminare, actiunile convergente ale lucratorilor de militie si securitate ducind la eliminarea fizica a lui Ursu Gheorghe Emil prin uciderea sa. Atat cauza mortii cat si motivul real ce a stat la baza cercetarii lui Ursu Gheorghe Emil de catre securitate au fost ascunse."

(Vezi documente si marturii care dovedesc motivele exclusiv politice ale torturii si asasinatului).

Rezulta ca probele pentru trimiterea in judecata a lui PIRVULESCU existau inca de atunci in dosarul 8/P/2001 si respectiv in cel disjuns la 2003, si ca mai era doar necesara audierea celor in cauza.Si totusi de atunci acel dosar al securistilor, printre care PIRVULESCU Marin, a ramas in nelucrare. Vezi aici corespondenta magistratilor si alte documente care atesta incercarea de musamalizare de catre Sectia Parchetelor Militare a acelui dosar disjuns, care nu a fost nici pana azi trimis in instanta de judecata.

  • 16.10.2013: O NOUA ABJECTIE A JUSTITIEI ROMANE:  Judecatorul GUNESCU Gabriel de la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a decis, in pofida probelor indubitabile si a legilor in vigoare, sa nu il trimita in judecata pe principalul asasin al lui Gheorghe Ursu, TORTIONARUL SECURIST PIRVULESCU Marin. Sentinta ce ne-a parvenit recent si poate fi vazuta aici este un document de pomina, in stilul dezinformarilor Securitatii ceausiste. Colonelul GUNESCU ignora faptele reale si postuleaza altele, false, intr-o masura atit de vadita, incit nu mai poate fi nici un dubiu asupra aservirii acestui magistrat intereselor tortionarului pe care trebuia sa-l judece, si pe care a incearcat in mai multe rinduri, intr-un mod flagrant, sa-l scoata basma curata. (Vezi detaliile dosarului PIRVULESCU).
Ecouri din mass-media din anul 2014 si anterioare